Peltzin matka Thaimaan kautta Taiwaniin

Thaimaa 8.1.-26.2. // Taiwan 26.2.-1.7.

sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Khao Lak 25.1.-27.1.2007.















Similanin sukelluksien jälkeen pieni tauko sukeltamisesta oli paikallaan, joten vuokrasin
skootterin ja ajoin Phuketista Khao Lakiin. Matkaa reilu 100km ja aikaa kului reilu pari tuntia. Uudella automaattivaihteisella skootterilla matka taittui aika mukavasti, tosin yli 80km/h ei pystynyt ajamaan kun kypärä tuntui lentävän päästä hetkenä minä hyvänsä. Ja liikennehän täällä on ihan sekopäistä ja mopolijat voivat unohtaa oikeutensa liikenteessä saman tien. Autot kääntyvät eteen, kiilaavat sivuun, vastaantuleva liikenne tekee ohituksia mopoilijoista välittämättä, parkkeerattujen autojen ovet avautuvat sopivasti edessäsi jne. Tarkkana saa olla, mutta silloin kun kaikki menee ongelmitta on täällä kyllä kiva huristella helteessä, kun ilmavirta vähän viilentää menoa.

Khao Lak on täynnä luxux-bungaloweja. Tosin Tsunamin tuhot on selvästi myös vielä nähtävissä rakentamattomina tontteina, purkamattomina raunioina, katkenneina puina jne.











Surullista oli myös huomata, etteivät turistit oo vielä löytäneet takaisin KL:iin. Rannat olivat melkoisen tyhjiä joka päivä. Paikka on kyllä todella kaunis, mutta kohderyhmä on kyllä vähän vanhemmat ihmiset. KL:ssa ei paljon nuoria näkynyt, vaan suurin osa turisteista oli keski-ikäisiä pariskuntia. Ja sellaisille paikka on kyllä mitä mainioin ja idyllisin kohde rentoutumiseen. Biitsiltä puuttui myös perinteiset rihkamakauppiaat, joten siinäkin mielessä siellä sai olla todellakin rauhassa.










Asuminen Khao Lakissa oli kohtuullisen kallista, johtuen tietysti siitä, että halpisbungaloweja siellä ei ole. Oma bungalowini maksoi 9-kertaa enemmän kuin Phuketin kämppäni, mutta sillä rahalla sai sitten sijainnin rannalta, kivan sisustuksen, ilmastoinnin, lämminvesivaraajan kylppäriin ja ulkoilmasuihkun jne jne. Muuten eläminen taas oli edullisempaa kuin Phuketissa. Hotellin baarissa esimerkiksi pullo olutta maksoi 30bht (n. 65 snt), ruoka oli myös todella edullista. Majoituksen kun maksoi niin sitten ei rahaa paljoa kulunutkaan.









Khao Lakissa matkaoppaani mukaan on aikaisemmin ollut myös tyttöbaarit kiellettyjä, eli sieltä siinä mielessä puuttuvat perinteiset seksituristitkin. En tiedä onko Tsunamin jälkeen sääntöjä löysätty, mutta ainut baari missä näytti olevan vähän menoa osoittautui tyttöbaariksi perinteisine palveluineen. Aika rauhassa sain olla ehdotuksilta sen jälkeen kun kävi ilmi etten halua oluen lisäksi mitään muuta. "No like thai lady?" - "No, no, I didn't mean that, it's just that I would feel it would be wrong if I..." ja tyttö kipitti seuraavaan pöytään ymmärtämättä varmaankaan mitä yritin sanoa.