Peltzin matka Thaimaan kautta Taiwaniin

Thaimaa 8.1.-26.2. // Taiwan 26.2.-1.7.

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Ah, yksi hienoista ominaisuuksista, mitä Google on kehittänyt on käyttäjien maatietojen käyttäminen sivujen personoinnissa. Eli Suomesta kun menee osoitteeseen www.google.com ohjautuu automaattisesti suomenkieliselle www.google.fi sivulle jne. Ja mikäs sen mukavampaa kun sama ominaisuus näyttää jossain määrin olevan myös tämän blogin takana olevassa softassa. Nyt noin viikon verran blogini kaikki valikot ovat olleet kiinaksi. Hieman ärsyttävää. Onneksi yksi Nelson (oli viime syksyn Suomessa vaihtarina) loi itselleen blogin, jotta pystyi neuvomaan mistä saan vaihdettua valikkokielen taas englanniksi. Nyt onnistuu blogin päivittäminen hieman helpommin.

Viikko sitten käytiin Lantern -festareilla, missä on siis silkkipaperista kyhättyjä lamppuja. Tai no, alueen ulkopuolella oli näitä perinteisiä juttuja:

















Alueen sisäpuolella oli sitten taiteilijat pistäneet vähän enemmän likoon ja lanternit näyttivät tältä:



Koska nyt on sian vuosi, possuja näkyi (ja näkyy muutenkin) vähän joka puolella.






















































Lisäksi sunnuntaina oli erityisen tärkeää syödä makeita dumplingseja. Selitykseksi dumplingsien koostumuksesta ja merkityksestä saimme about seuraavanlaisen kuvauksen: "You should eat dumplings today together with your family. Dumplings are sticky and that describes how your family members should stick together." Yep, tahmeita olivat. Kyllä noita nyt söi, mutta ei ehkä ihan joka päivä.



Dumplingseja syötiin ensin kaupungilla, ja sitten vähän lisää täällä asuntolassa. Paikalliset opiskelijat toivat noita kaikille vaihtareille, ja pakkohan niitä oli sitten vetää lisää.











Nyt oon vähän miettinyt, mitä tekisin huhtikuun alkupuolella kun meillä on viikon mittainen spring break. Samoihin aikoihin pitäisiä uusia myös viisumi, joka tapahtuu joko poistumalla maasta ja palaamalla takaisin, tai käymällä poliisilaitoksella. Viikon loma mahdollistaisi tietysti mukavasti matkan johonkin lähistöllä olevista kohteista kuten Japani, Philippiinit, manner-Kiina, Etelä-Korea jne jne. Lentolippujen hintoja en ole vielä saanut selville, joten reissusuunnitelmia ei ole tullut tehtyä. Toisaalta viikon aikana voisi myös mainiosti lähteä matkustamaan ympäri Taiwania ja mennä myös sukeltamaan lounaisosaan. Katsotaan mitä keksin ja mihin rahat riittää...

2 Comments:

  • At 7:16 ap., Blogger Mika said…

    Moro! Ai minne lomalle? Quote madventuresien sivuilta: "Tämä on mesta, josta on kuullut tarunhohtoisia hehkutuksia jo vuosikaudet - eikä syyttä. Hämmästyttävää idylliä havaittavissa. Pakettipellet ovat tännekin löytäneet, mutta onneksi vähäisessä määrin ja vain kesäkuukausina. Meillä on omat batak-bungalowit suoraan rantsussa, hinta reilun euron per yö! Huomenna lähdetään travellerijengin kanssa veneretkelle, kohti paratiisillista vesiputousta..."

    Eli näin ;) Kelit täällä ok, pari kymppii menee jo rikki, rusketusta tullut ehkä noin 1/20 siitä mitä sulla näytti olevan Thaimaan jälkeen... Perästä kuuluu!

     
  • At 10:07 ip., Blogger Mika said…

    Sori, edellisestä commentista puuttui se paikka ^^. Paikka on siis Lake Toba Malesiassa...

     

Lähetä kommentti

<< Home