Peltzin matka Thaimaan kautta Taiwaniin

Thaimaa 8.1.-26.2. // Taiwan 26.2.-1.7.

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Sunnuntai-illan kokkailua ja kevyttä dokailua.

Sunnuntaina päätin kokkailla vakiomestassamme, Kob'illa, jonka asiakkaista noin 98% on ChalongSeaSport -sukellusliikkeen työntekijöitä tai asiakkaita. Pari päivää aikaisemmin olin hehkuttanut ravintolan omistajalle, Rogerille, salamipastaa, joten sellaista oli sitten luvassa 12 hengelle sunnuntaina.

















Kokkailussa meni oma aikansa, noin pari tuntia, suurin piirtein kaikki tuli syötyä ja yli jäi ainoastaan reilu kilo salamia. Tuli vähän yliammuttua salamin määrän kanssa. Noh, eivätköhän loput ole päätyneet jengin aamupaloihin munakkaiden ja toastien väliin.

















Kob'lta lähdettiin lähistöllä olevaan Happy Daysiin, mistä mainosten mukaan löytyy saaren kylmimmät oluet. Ja kyllä: pullot olivat jäässä, mutta sisältö onneksi vielä nestemäisessä muodossa. Kolmen jälkeen aamuyöstä paikka meni kiinni, ja koska minua, Samia ja Saaraa ei vielä nukuttanut, haettiin matkaevääksi pussikaljat ja sitten tuktukilla suunta kohti Safaria, joka on auki noin viiteen asti. Safarin mentyä kiinni jatkettiin matkaa vieressä olevaan pikkuruiseen yökerhoon, missä musiikki soi täysillä ja jengiä oli kuin pipoa.

Kuva klo 07:15 yökerhosta:
















Kuva klo 7:59: ollaan Samin kanssa siirrytty yökerhon ulkopuolelle ja mietitään mitäs sitten tehtäisiin.

















Päätettiin jatkaa yökerhon vieressä olevaan ravintolaan joka näytti avautuvan juuri. Viereemme istui yksi leidari. Koska olen kiinnostunut ihmisistä yleisesti aloin juttelemaan hänen kanssaan niitä näitä kysellen mitä hän tekee jne. Ja sitten kun kysyin hänen perheestään, hän ensin kysyi olenko poliisi, kun vakuutin hänet että en ole, hän alkoi itkeä. Ei olisi pitänyt siis kysyä mitään perheestä. Jonkin ajan kuluttua leidari rauhoittui, joi kaljansa loppuun ja lähti, Samin kanssa jäätiin vielä parantamaan maailmaa kunnes noin klo 11 saimme tarpeeksemme, menimme tilaamaan tuktukia (kolmannen otimme, sillä kahden ensimmäisen kanssa päätimme alkaa tinkimään, lopputulos 20 min odottelua ja 0 bahtia halvempi tuktuk).

Sitten suunta kohti Chalong Bayta ja Kobille aamupalalle. Joskus klo 12 kämpille nukkumaan, ja nukuin 20 tuntia heräten ainoastaan kerran kun äitiltä tuli tekstari että Kela aikoo periä multa takaisin vuoden 2005 opintotuet, noin 1500e. Mukava herätys siis.

Seuraavaksi saankin soitella Verovirastoon ja tilailla verotodistuksia ja lähetellä Kelalle. Helppoa ja ennen kaikkea halpaa puuhaa täältä käsin.

Olipahan reissu, tulipahan tehtyä, en tee uudestaan.


Tänään tiistaina käytiin yhden toisen dm-kurssilaisen kanssa tuolla Ya Nui beachilla tekemässä dm-kurssilla vaadittava kartta sukelluskohteesta. Todella upea kohde olikin: löysimme yhden magnum kokoisen skumppapullon (tyhjä), Chang-oluttölkin (tyhkä), kaksi ristikkäin olevaa lankkua, lankakerän ja yhden lasinsirun rannasta, jonka korjasimme pois. Ainut hyvä puoli sukelluksissa tänään oli se, että sain 60 logattua sukellusta täyteen, mikä vaaditaan dm-kurssilla minimisukellusten määränä.

Huomenna päästään onneksi merelle harjoittelemaan divemasterina toimimista. Kouluttajamme leikkii Satu Sunnuntaisukeljtaa, joka taatusti mokailee kaikenlaista. Tulee varmaan aika siistiä. Muuten ohjelmassa on sitten torstaina stressitesti: parin kanssa kaikkien varusteiden vaihto (pl. märkäpuku ja painovyö) veden alla yhdestä regulaattorista vuorotellen hengitellen (kaksi sisäänhengitystä ja regulaattori toiselle). Pitäs olla aika siisti kokemus. Sitten toinen sukellus harjoitellaan Scuba Review'n tekemistä, mitä sitten voitaisiin itsenäisesti tehdä kun päästään kurssi läpi. Sen jälkeen puuttuu yhden advanced open water diver -kurssin seuranta sekä kaikki teoriakokeet.


Iltahengausta parvekkeellani:


1 Comments:

  • At 4:42 ap., Blogger minna said…

    Suksipa kuuseen tuon rusketukses kanssa. Ketuttaa jo vähäisempikin :)

    No ei, harmi että oot siellä ja missaat Speksin enskarin. On aikamoinen tarina luvassa lavalla.

    Siijuuu!

     

Lähetä kommentti

<< Home