Peltzin matka Thaimaan kautta Taiwaniin

Thaimaa 8.1.-26.2. // Taiwan 26.2.-1.7.

tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Muutama viikko näköjään vierähtänyt blogia päivittämättä. Äiti kävi täällä vierailulla, muuten oikeastaan mitään ihmeellisempää ei ole tapahtunut. Koulua, urheilua ja muutamat bileet. Ja käynti Juming museumissa Taiwanin pohjoisosassa muiden mandariinikiinan opiskelijoiden kanssa. Ja muuten tuli viime viikolla kierrettyä jonkin verran Taipein turistinähtävyyksiä, sillä enpä ole tähän mennesse niihin vielä ehtinyt. Juurikaan.

Muutaman viikon päästä mulla on synttärit ja jonkinasteinen ikäkriisi on iskenyt. Osittain siksi ilmoittauduin Helsinki City maratooniin. Ja eipä täällä varsinaisesti muuta tekemistä olekaan opiskelun lisäksi kuin urheilu, joten nyt saa siitäkin vähän tavoitteellisempaa. 17 viikkoa treeniaikaa jäljellä, muutama kuukausi takana.





Some pictures of me as requested

















































A taiwanese shop owner sleeping at about 2pm.

Have to continue with this picture series since it's the Taiwan we see here: taiwanese sleeping - no matter what time or place.









Another one, taken from Fedor's blog.











Sleeping in McDonald's, which I already posted once. I wonder how many of these do we collect before this semester is over?














Waiting line at Juming museum.













Taiji figure at Juming museum.
















Ai niin, melkein unohdin eiliset pohdinnat kaupungilla. Onnistuin vaihteeksi ottamaan väärän bussin, joka kiersi tuolla vuorilla, mutta ei koskaan tullut tänne yliopistoalueelle. Siispä päädyin käyttämään kotimatkaani yli 2 tuntia normaalin 40 minuutin sijaan. Ja kuten aika moni tietää, mä vihaan odottamista (erityisesti jonottamista). Ja toisekseen vihaan sitä, kun ihmiset kävelevät hitaasti kadulla. Ja vielä enemmän vihaan sitä, kun ihmiset kävelevät hitaasti ja samalla viistosti tien poikki siten, että et pysty ohittamaan heitä miltään puolelta vaan joudut hidastamaan omaa kävelyäsi.

Vietin siis eilen paljon aikaa julkisissa kulkuneuvoissa jonottaen, odottaen ja kävellen seuraavaan kulkuneuvoon. Ja näitä viistoonkävelijöitähän riitti taas vaihteeksi, mutta tällä kertaa hätkähdyin ajattelemaan, että ehkä se olenkin minä joka kävelen normien vastaisesti. Ehkä ei olekaan normaalia kävellä lattialaatoituksen muodostamien saumojen mukaisesti, suorakulmaisia käännöksiä tehden kuten RUK:n ruokajonossa konsanaan.

Ehkä aika on ajanut minusta ohi, ja trendien ja uusien normien mukaisesti täytyy kulkea viistoon, täytyy kulkea kolme ihmistä rinnakkain 2m leveällä käytävällä ja olla väistämättä vastaantulevia, täytyy kulkea eteenpäin katsoen taakse tai sivulle. Ja jos vahingossa satut katsomaan eteenpäin, älä missään nimessä kiinnitä mitään huomiota, tai ainakaan reagoi mitenkään, jos viistolle reitillesi eksyy muita. He ovat väärässä. Olet uniikki, ainutlaatuinen yksilö! Sinun olemassaolosi on tärkeintä koko maailmassa. Sinun henkilökohtainen kehittyminen, sinun sananvapautesi ja taiteellinen ilmaisu, sinun tulevaisuuden suunnitelmat ja sinun viistokävelysi. Juuri ja erityisesti sinulla on oikeus olla oikeassa! Sinä, sinä, sinä - maailman napa!

3 Comments:

  • At 9:53 ap., Blogger Fedor said…

    Nice picture of sleeping people again. We should collect more of these! :D

     
  • At 10:47 ap., Blogger -peltzi said…

    Yes we should make a bigger collection of these sleeping pictures.

    But this is actually a bigger problem which is going to have, I am afraid, some really serious consequenses in the following years. Taiwan, and taiwanese, are actually almost totally asleep. They don't realize that the world around them (mainly China) is changing so fast, that soon they actually don't have any other choice than continue sleeping. If they don't wake up soon, they'll loose the advantage they're somewhat still having. In a business sense, of course.

     
  • At 9:00 ip., Blogger emaema said…

    :-) Mäkin vihaan viistoon käveleviä ihmisiä! Ei oo mitään rasittavampaa. Oon myös miettinyt miksei ne ikinä kävele nopeesti viistoon vaan aina hitaasti viistoon!?

    elisa

     

Lähetä kommentti

<< Home